We spraken met verschillende kandidaat-kamerleden. Hier vind je de gesprekken terug
V.l.n.r. Joost Eerdmans, Petra Ackermans, Erwin Versteeg, Martin Gravelotte.

We spraken met verschillende kandidaat-kamerleden. Hier vind je de gesprekken terug

Deze week zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Wij gingen met verschillende partijen in gesprek over wat zijn belangrijk vinden (voor de regio). Lees en luister de gesprekken hier terug.

'Zonnepanelen horen niet in weilanden'

Joost Eerdmans is lijsttrekker van JA21. Hij is van mening dat zonnepanelen goed zijn voor het klimaat, maar dat ze dan wel op daken geplaatst moeten worden. Ook wil hij een goede samenwerking met Duitsland en hij ziet graag dat Nederland minder migranten binnenlaat.

Lees hier de hele Q&A met Joost Eerdmans

'Er moet een gekozen burgemeester komen'

We leven in een democratisch land, wat betekent dat we veel inspraak hebben. We bepalen samen hoe de Tweede Kamer, Provinciale Staten en Gemeenteraad eruit ziet. Echter hebben we niet voor het zeggen wie in het collega plaatsnemen. En dat moet anders, vindt de nieuwe partij Volt.

Jesse Sprikkelman in gesprek met Martin Gravelotte van VOLT. Lees verder onder de podcast...

'We moeten minder vluchtelingen opvangen voor hun eigen bestwil'

Petra Ackermans is via haar gemeenteraadsfractie Kies Lokaal Zutphen Warnsveld aangesloten bij Code Oranje, een nieuwe partij op de kieslijst bij deze Tweede Kamerverkiezingen. E†immién van de punten van de partij is om de immigratie te verminderen.

Jesse Sprikkelman in gesprek met Petra Ackermans van Code Oranje. Lees verder onder de podcast...

'Wij zijn Trump-aanhangers'

De actiegroep Wij Zijn Nederland heeft zich op de kieslijst gekregen. Ze zijn onder andere tegen de huidige corona-maatregelen, ze willen dat Nederland uit de EU gaat en meer van dat soort punten. Verder zijn ze van mening dat de Nederlandse media censuur toepast en de kieslijst bestaat uit Trump-aanhangers.

Jesse Sprikkelman in gesprek met Erwin Versteeg van Wij Zijn Nederland...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.