Lochem ondersteunt winkels en stelt speciaal 'shoprooster' gratis beschikbaar
Veel winkels mogen alleen verkopen via het click & collect-systeem.

Lochem ondersteunt winkels en stelt speciaal 'shoprooster' gratis beschikbaar

Vanaf woensdag mogen winkels hun deuren weer een klein beetje openen. Als coronaversoepeling is het toegestaan om te winkelen op afspraak, wat minimaal vier uur van tevoren gepland moet worden. Een hele administratie, maar ondernemers in Lochem krijgen daarbij hulp.

Twee bedrijven in de Achterhoek ontwikkelden in nog geen week tijd een speciale website: shoprooster.nl. "Gelijk na de persconferentie bedachten we de oplossing en zijn we gaan schetsen. Diezelfde nacht was de demo klaar. Afgelopen weekend zijn de eerste versies al live gegaan", vertelt Bas Scholte in 't Hoff van Home of Happy Brands, het bedrijf dat samen met MMProjects de software heeft ontwikkeld. Via de online tool kunnen consumenten makkelijk een afspraak inplannen en wordt er rekening gehouden met alle coronaregels.

Gratis beschikbaar

De gemeente Lochem heeft ervoor gekozen de tool gratis beschikbaar te stellen voor alle ondernemers in de gemeente. "Op deze manier kunnen de ondernemers, die het al zwaar genoeg hebben, vanaf woensdag 3 maart direct focussen op de klanten in de winkel", aldus economie-wethouder Eric-Jan de Haan.

De aanmelding bij het systeem, welke makkelijk op de website te plaatsen is, gaat via de ondernemersverenigingen. Winkels die niet daarbij zijn aangesloten, kunnen zich direcht bij Shoprooster melden. Voor consumenten is er een speciale site voor de gemeente Lochem, namelijk gemeentelochem.shoprooster.nl.

Onderneemster Mariska Rossel vertelde eerder over het regelwerk en de administratie dat bij het 'nieuwe winkelen' komt kijken...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.