Terras opengooien als protest? Deze ondernemers doen daar niet aan mee
Sultani-eigenaar Fady Merhame.

Terras opengooien als protest? Deze ondernemers doen daar niet aan mee

Duizenden horecazaken in het land zijn van plan om massaal hun deuren open te gooien dinsdag. Maar er zijn ook genoeg ondernemers die dit niet zien zitten. Fady Merhame van Restaurant Sultani en Remy Koppel van Café Camelot houden hun zaak gewoon gesloten.

Een actiegroep van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland roept ondernemers op om hun terrassen open te gooien en gasten te ontvangen. Dit omdat ze vinden dat er een grens bereikt is, door het besluit van het kabinet om de boel langer dicht te houden. "Het water staat ons aan de lippen", zegt Remy Koppel.

Echter luistert hij naar de regels. "Wij volgende de richtlijnen van het kabinet, al begrijpen we maar al te goed dat het water bij de meeste ondernemers aan de lippen staat. Dat is bij ons niet anders helaas. We hopen op een mooie lange zomer en dat we dan weer zonder al teveel beperkingen vol aan de bak kunnen."

Mogen ze snel weer open? 

Fady Merhame sluit zich daarbij aan. "Ik doe wat mag en meer niet. Pas als het kabinet een besluit neemt gooi ik mijn deuren open. Maar totdat ik daarover iets hoor blijft alles dicht." Dat neemt niet weg dat hij moet improviseren om brood op de plank te krijgen. "Wij hebben een bezorg en afhaalservice opgezet, die loopt aardig." Hij hoopt dat ze snel officieel open mogen. 

In oktober moest de horeca opnieuw dicht...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.