Makelaar over enorm stijgende huizenprijzen: 'het is een wilde woningmarkt'

Makelaar over enorm stijgende huizenprijzen: 'het is een wilde woningmarkt'

De huizenprijzen stijgen enorm en de vraag naar woningen wordt steeds groter, de gemeente Zutphen lijkt landelijk aan kop te gaan. De stijging komt mogelijk zelfs door de coronacrisis.

"Het was de eerste week echt rustiger, en opeens ging het heel hard", vertelt makelaar Jan Willem Hemeltjen van makelaardij Hemeltjen: "Soms komen er zo’n twintig tot vijfentwintig mensen op een woning af." Zowel de mensen uit Zutphen als de mensen uit het het westen zijn druk opzoek naar een woning in Zutphen. 

Randstedelingen

"De cijfers liegen er niet om. Het is een wilde woningmarkt", vertelt de makelaar. "Vooral de randstedeling trekken sneller naar het oosten toe, mede dankzij het thuiswerken. Het is hier gewoon rustiger dan in het westen."

De stijging van de huizenprijzen lijkt de westerlingen niets te doen. "Het westen heeft kennelijk meer geld en kunnen dus meer bieden. Voor de prijs die ze in het westen betalen voor een kleine woning of appartement, krijg je hier een complete gezinswoning."

Tot nu toe is de makelaar alleen nog bezig met bestaande woningen. "Wellicht gaan we in de toekomst met de trend mee om te kijken naar tiny-houses, nu houden we het bij alleen de bestaande woningen", legt de makelaar uit. In Zutphen staat momenteel slechts een handjevol woningen te koop. Gemiddeld komen daar elke werkdag maar één tot twee woningen bij.

Makelaar Jan Willem Hemeltjen. | Hemeltjen Makelaardij
Makelaar Jan Willem Hemeltjen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.