IJsselkade gaat niet op slot na dodelijk ongeval: 'Auto's moeten erop kunnen'
Een auto reed vorige week de IJssel in.

IJsselkade gaat niet op slot na dodelijk ongeval: 'Auto's moeten erop kunnen'

Het is niet de bedoeling, maar het kan wel: met je auto de IJsselkade in het centrum van Zutphen oprijden. Dat had vorige week heftige gevolgen: een vrouw overleed nadat ze met haar auto in de IJssel terecht kwam.

De politie gaf ter plaatse aan het opvallend te vinden dat haar auto überhaupt op de kade kon komen. Ze hebben dit ook meegenomen in hun onderzoek naar de oorzaak. "Er zouden eigenlijk hekken of palen moeten staan die dan weggehaald kunnen worden door mensen die er moeten wezen", legt een agent uit.

Maar dat kan volgens de gemeente niet, omdat schippers ook op en af de kade moeten kunnen. "De IJsselkade is officieel een haven. Dat betekent dat er voor het gebied een speciale verkeersinrichting nodig is. Eigenaren van schepen die aanleggen moeten met hun auto op en af de kade kunnen rijden. Daarnaast moet het gebied toegankelijk zijn voor hulpdiensten", legt een woordvoerder uit.

Bestemmingsverkeer

Door deze regels zal de kade toegankelijk blijven voor auto's. Dit betekent echter niet dat je er op mag. Alleen bestemmingsverkeer mag op de kade rijden. Dit zijn dus voornamelijk voertuigen die bij een schip horen. Paaltjes plaatsen is onmogelijk, omdat elke schipper dan een sleutel zou moeten hebben. 

Beelden na het dodelijke incident...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.