Auto belandt in IJssel bij Zutphen, bestuurster overleden

Auto belandt in IJssel bij Zutphen, bestuurster overleden

Een vrouw is woensdagavond met haar auto in de IJssel bij Zutphen belandt. Het voertuig raakte helemaal onder water. Brandweerduikers hebben haar in kritieke toestand uit de auto gehaald. Het slachtoffer is uiteindelijk overleden. 

Een trauma-arts van het mobiel medisch team (MMT) is ter plaatse gekomen voor assistentie. Ook andere hulpdiensten kwamen met veel voertuigen ter plaatse. "We zijn uitgerukt met diverse voertuigen, waaronder ook duikers en een hoogwerker", vertelt Robert Spijkerman, woordvoerder van de veiligheidsregio. Het voertuig lag bij de uitmonding van de Berkel in de rivier.

Lees verder onder de video...

Veel hulpverleners

Er kwamen veel hulpverleners op het incident af. Onder meer duikers uit Apeldoorn en Deventer, maar ook een hoogwerker van de brandweer. Spijkerman: "De hoogwerker heeft een lange arm. Het slachtoffer kan op een speciale brancard op het 'bakje' van de hoogwerker gelegd worden om gemakkelijk naar de kade te brengen."

Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Het MMT is uiteindelijk met een auto ter plaatse gekomen. Ruim drie uur na de eerste melding maakte de Veiligheidsregio het overlijden van het slachtoffer bekend. Ze doen onderzoek naar de indentiteit van het slachtoffer en de toedracht van het ongeluk. 

IJsselkade afgesloten

De IJsselkade werd door de politie afgesloten. Het scheepvaartverkeer werd geïnformeerd om de brandweer een veilige werkomgeving te bieden. Ondanks de afsluiting van de kade kwam er nog veel publiek naar het incident toe.

"Geef de hulpdiensten de ruimte", riep de veiligheidsregio op. Echter ontstond er door paniekerig handelen van agenten chaos. Er werden schermen geplaatst om het zicht op het incident te ontnemen. Veel omstanders hielden zich niet aan de anderhalvemeter afstand die gehouden moet worden. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.