Bloemenverkoper komt toch op Brummense markt; boa's sturen hem weg

Bloemenverkoper komt toch op Brummense markt; boa's sturen hem weg

Een Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa) van de gemeente Brummen heeft een marktkoopman van de Brummense warenmarkt af moeten sturen. Dit omdat hij bloemen verkocht, wat niet mag volgens de nieuwe coronaregels.

Niet essentiële-winkels zijn gesloten om zo het aantal besmettingen terug te dringen. Ook op de warenmarkten in de regio gelden strenge regels. Er mogen alleen maar levensmiddelen verkocht worden. En daar behoren bloemen niet onder.

De burgemeester van Brummen, Alex van Hedel, heeft zijn boa's opdracht gegeven streng te controleren op de wekelijkse markt. "De standplaatshouder die bloemen verkocht is hiervan in de ochtend op de hoogte gesteld en in de gelegenheid gesteld zijn marktkraam rustig te ontmantelen voor de middag", legt een woordvoerder uit.

Verwarring

De gemeente heeft hier echter wat kritiek op gekregen, zeggen ze zelf. "We snappen dat het voor veel mensen soms verwarrend is wat er wel en wat niet mag. Bij twijfel kan men altijd de gemeente of de website van het rijk raadplegen. We raden mensen dringend aan dit dan ook te doen."

De woordvoerder legt uit dat ze niet zulke fijne berichten op social media hebben gekregen, na het wegsturen van de bloemenverkoper. "De bewoordingen die hier is gebruikt gaan absoluut alle fatsoennormen te buiten. Dit vindt het gemeentebestuur niet acceptabel, juist omdat handhavers in opdracht van het bevoegd gezag, dus de burgemeester, moeten handelen."

Regels (opnieuw) bevestigd

In eerste instantie was daar nog wat onduidelijkheid over de bloemenkramen op de markt. Dit omdat wel buiten hun winkels bloemen en kerstbomen verkocht mochten worden. In het landelijke Veiligheidsberaad, waarin alle burgemeesters zijn vertegenwoordigd, is het feit dat bloemen niet verkocht mogen worden op de markt deze week nogmaals herhaald en bevestigd.

Ook kledingwinkels zijn dicht...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.