Zutphense bedreiger van Rutte schepte graag op over wapens, maar politie heeft niks aangetroffen

Zutphense bedreiger van Rutte schepte graag op over wapens, maar politie heeft niks aangetroffen

De Zutphense Roy L. schepte graag op over de zware vuurwapens die hij in zijn bezit zou hebben. Uit chatberichten en audiomemo's blijkt dat hij zijn vuurwapenbezit aan de grote klok wilde hangen.

"Ik kan je wel meer spullen laten zien, maar dan moet ik boven naar mijn brandkluis", zegt hij in een audiobericht aan een bekende. "Maar dat ga ik niet doen. Want dan hoor je trrrr", vertelt hij terwijl hij een geweer imiteert. Ook zegt hij, naast het automatische wapen, nog een negen-millimeter te hebben. De man werd maandag aangehouden voor het bedreigen van Premier Mark Rutte. 

Die brandkluis, waar hij het over heeft, bleek echter toch niet in zijn huis te staan. "We hebben geen wapens aangetroffen", legt een woordvoerder van de politie uit. Wel hebben ze dezelfde chatgesprekken doorgestuurd gekregen. "Deze maken onderdeel uit van het onderzoek."

Lees verder onder de podcast...

Breed onderzoek

Of de politie verder zoekt naar de wapens willen ze niet zeggen. "We kunnen niet inhoudelijk ingaan op gedetailleerde aspecten van het onderzoek. Je mag er op vertrouwen dat dit onderzoek vanuit een breed perspectief wordt uitgevoerd."

In een ander audio-berichtje zegt hij: "Ik ga voor niemand aan de kant. Niet voor politie en niet voor justitie. Ik ben zelfs voor een pistool niet bang." Momenteel is L. weer op vrije voet, in afwachting van de snelrechtzitting. 

Beelden van de aanhouding van de Zutphenaar...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.