Kerkklokken in plaats van vuurwerk tijdens jaarwisseling in Eerbeek

Kerkklokken in plaats van vuurwerk tijdens jaarwisseling in Eerbeek

De klokken van de Kruiskerk in Eerbeek luiden tijdens Oud & nieuw het nieuwe jaar in om alle inwoners van Eerbeek een goed en gezond 2021 toe te wensen. Dit jaar geldt er een landelijk vuurwerkverbod en omdat carbidschieten alleen maar tussen 10.00 uur en 18:00 uur geschoten mag worden, ziet Eerbeek dit als alternatief om het jaar toch goed in te kunnen luiden.

Terwijl Eerbeek normaal nooit zijn kerkklokken luidt tijdens oud en nieuw, bleek dit jaar toch het moment te zijn om het juist wel te doen. Afgelopen jaar is een intensief jaar geweest voor iedereen door alle harde maatregelen, het thuiswerken maar ook door andere omgangsvormen die er bij kwamen kijken vanwege het coronavirus. 

]

Hoop op een goed nieuw jaar

De kerkklokken in Eerbeek luiden als teken van hoop op een goed nieuw jaar, en om het oude jaar achter ons te laten liggen. Eerder werd er namens de CDA Lochem al een oproep gemaakt om alle kerklokken tijden Oud & Nieuw te luiden: “Het kan niet zo zijn dat het nieuwe jaar in alle stilte begint'', aldus CDA Lochem.

Eerder dit jaar luiden de kerkklokken in Eerbeek al om de vijfenzeventig jaar bevrijding te herdenken en om het zorgpersoneel te bedanken in deze tijd.

Vuurwerk mag niet dit jaar, carbid wel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.