Kerstboomverkoop volop aan de gang: 'de mensen willen gezelligheid'

Kerstboomverkoop volop aan de gang: 'de mensen willen gezelligheid'

  •  Heb jij al een kerstboom?
  •  2 december 2020
  •  

De decembermaand is begonnen en het weer is flink omgeslagen tot guur en koud. Kortom: genoeg redenen om je kerstboom komende week aan te schaffen om het voor de feestdagen extra gezellig te maken.

Kerstboomkwekerij de Veldsprong in Eefde is al op tijd begonnen met het verkopen van kerstbomen en zijn elke dag wel te vinden op de kwekerij. "We zien dat veel mensen al vroeg een kerstboom in huis hebben staan, we hopen goed voorbereid te zijn", aldus de kerstboomverkopers. Een grote toename in de verkoop merken ze nog niet.

Horeca verkoopt bomen

Op steeds meer plekken kan je een boompje krijgen dit jaar. Remy Koppel, eigenaar van café Camelot blijft niet stilzitten. Normaal is hij te vinden in zijn café, maar dit jaar is hij is kerstbomen aan het verkopen. "Als horecabedrijf moet je wat hé. Stilzitten is geen optie, er komt geen omzet binnen dus ga je op zoek naar manieren die wel wat geld in het laatje brengen."

De keuze was dan ook gauw gemaakt."Het is heel leuk om te doen, we zien allemaal blije mensen die een boom komen kopen. Heel lief, om het café te steunen in deze barre tijden. Ook worden er bomen gekocht om door ons weer weg te laten geven aan mensen die het verdienen. Dat is nou echt een superleuk kerstgevoel."

Kunstkerstbomen

"We hebben de verkoop eigenlijk twee weken eerder gestart dan gebruikelijk, de klanten die nu al een kerstboom kopen zijn duidelijk opzoek naar gezelligheid thuis", aldus Koppel. We zitten meer aan het huis gekluisterd als normaal en een kerstboom zou de grijze wolk moeten vervangen tot een lichtpuntje.

Kerstboomverkopers van de Veldsprong denken dat mensen steeds liever een kunstboom kopen. "Als hij langer moet staan gaan mensen over op bomen die langer meegaan zoals een Nordmann en Fraseri."

Geen extra winst

Remy Koppel beaamt dit: "Het grappig is dat mensen die vorig jaar een kunstboom hadden staan nu een echte komen kopen bij ons. "Aanleiding is geweest dat de horeca al een tijdje de deuren gesloten heeft en het moet doen van de kleine ondernemingen."

Camelot sluit dit jaar af met een break-even. Tijdens de eerste lockdown heeft Camelot een drive-thru gebouwd die prima is verlopen. Het wast tijdens de zomer dan ook erg druk op het terras "Dat heeft ons echt geholpen. En nu dan de kerstbomen verkoop om ook de donkere maanden weer door te komen. Dat gaat erg goed gelukkig."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.