Oeps, foutje! GGD overlaadt mensen met brieven

Oeps, foutje! GGD overlaadt mensen met brieven

Word je de laatste tijd doodgegooid met herinneringen die de GGD in je brievenbus stopt? Dan ben je niet de enige. De brief rondom de GGD Gezondheidsmeter is net iets te vaak naar sommige mensen verstuurd.

Alle GGD'en houden elke vier jaar een onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van de burgers. Dit doen ze samen met het CBS en het RIVM. Iedereen krijgt een brief per post, met de vraag of ze mee willen doen. Echter worden mensen uit Zutphen daarna nog overladen met herinneringen. Iets wat niet de bedoeling is, zegt de GGD Noord- en Oost-Gelderland hierover.

Iemand hoort namelijk maximaal twee brieven per persoon te krijgen. "Mensen krijgen alleen een herinnering als ze nog niet hebben meegedaan of zich hebben afgemeld voor het onderzoek", legt woordvoerder Nathalie Speksnijder uit. "Het zou kunnen dat twee personen op hetzelfde adres zijn uitgenodigd en dan meerdere brieven ontvangen."

Vijf herinneringen

Enkele Zutphenaren hebben deze herinnering echter meer dan vijf keer in de brievenbus gehad. Hoe dat kan weten ze niet. "Als mensen meer dan drie brieven van ons hebben ontvangen over dit onderzoek, stellen wij het op prijs als zij deze retour sturen naar de GGD. Dan kunnen wij namelijk onderzoeken hoe dit kan zijn gebeurd en voorkomen dat dit over vier jaar wellicht nog een keer gebeurt."

Lezers van deze nieuwswebsite, die overladen zijn met de brieven, vinden het vooral zonde voor het milieu. "Wij houden bij de GGD Gezondheidsmeter zeker wel rekening met het milieu. Zo proberen wij zoveel mogelijk te stimuleren dat mensen online deelnemen aan de GGD Gezondheidsmeter", legt Speksnijder uit. En dat de brief te vaak binnenkomt is dus absoluut niet de bedoeling, beklemtoont ze.

Veel mensen ontvangen de GGD Gezondheidsmeter...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.