Uit huis gezet gezin dreigt nu ook van camping afgeschopt te worden
Foto ter illustratie.

Uit huis gezet gezin dreigt nu ook van camping afgeschopt te worden

De familie Nijland, die uit hun huis in Zutphen gezet zijn, moeten nu waarschijnlijk ook camping De Grasplas in Vorden verlaten waar ze nu verblijven. Dit omdat de gemeente permanente bewoning hier niet toestaat.

De familie, met een zoontje van 11, werd begin deze maand uit hun huurwoning aan de Loohorst in Zutphen gezet. Dit omdat het een dienstwoning is en ze er dus niet mochten wonen. Maar op de plek waar ze nu naartoe getrokken zijn is permanente bewoning ook niet toegestaan.

Paniek

"Team handhaving, van de gemeente Bronckhorst, stond ineens voor de deur", legt Marijke Nijland uit. "We mogen volgens hen niet meer op de camping wonen. We staan dus nu echt op straat. En dat zorgt voor flink wat paniek binnen ons gezin."

De gemeente bevestigt het bezoek van hun handhavers. "De familie is nog niet weggestuurd van de camping. We hebben alleen geconstateerd dat ze verblijven in een stacaravan en dat mag niet", vertelt woordvoerder Margreet Arends. "We zijn nu in overleg met de betrokken partijen."

In een stacaravan wonen mag alleen op adressen die in het bestemmingsplan voor bewoning zijn bestemd. "Ook tijdelijke bewoning voor een bepaalde periode is niet toegestaan. De gemeente treedt handhavend op tegen overtreding van de regel", schrijft de gemeente daarover in haar regels.

Uitzonderingen

Wel zijn er uitzondering, zoals het overbruggen van een periode tussen het verlaten van de oude woning en het betrekken van de nieuwe woning. Of de familie Nijland daar aanspraak op kan maken is onduidelijk, omdat ze nog geen nieuwe woning op het oog hebben. De gemeente zoekt dit nog verder uit.

De beheerders van camping De Grasplas hebben niet gereageerd op vragen van deze nieuwswebsite. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.