Boekentas van Zutphense bibliotheek populair: 'nu al duizenden boeken uitgeleend'
De deuren van de bibliotheek zitten dicht door de coronamaatregelen.

Boekentas van Zutphense bibliotheek populair: 'nu al duizenden boeken uitgeleend'

Het leesvoer raakt op en daarnaast hebben veel mensen Netflix al helemaal uitgespeeld. Door de strenge maatregelen zitten nu ook nog de bibliotheken dicht. Maar daar is een oplossing voor bedacht: de afhaalbieb. Zo kan je alsnog een stapeltje boeken en films lenen.

"De vraag naar boeken en films is groot. Sinds de afhaalbieb zijn er al meer dan duizend tasjes opgehaald", vertelt programmamanager Barbara Deuss van de Graafschap Bibliotheken enthousiast. In de tasjes zitten vijf boeken of dvd’s die worden samengesteld door medewerkers van de bibliotheek.

Een leuke verrassing

"We ontvangen ontzettend veel leuke reacties. Omdat je tasje door de medewerkers wordt uitgekozen op jouw gekozen genre is het nog steeds een verrassing welke boeken of films er in je tasje zitten", aldus Deuss. Het nieuwe, noodgedwongen, concept van de bibliotheek is razend populair.

Tijdens de dagen voor de bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen, lekte al uit dat de bibliotheken dichtgingen. "Mensen gingen gelijk hamsteren", vertelt Deuss verder. "En toen ze hoorden van een afhaalbieb, stroomden de afspraken binnen." Om een tasje op te kunnen halen moet je wel lid van de bibliotheek zijn, en je moet natuurlijk eerst een bestelling plaatsen.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.