Anti lockdown-uitingen op Zutphense warenmarkt, burgemeester niet blij
Groenteboer Jan van Arragon, met zijn kraam BioAkker, strijdt tegen de lockdown.

Anti lockdown-uitingen op Zutphense warenmarkt, burgemeester niet blij

Enkele marktkooplui hebben de afgelopen tijd meermaals 'anti-lockdown'-uitingen in hun kramen gehangen. Ze zeggen dat het kabinetsbeleid rondom het coronavirus niet goed is. De burgemeester van Zutphen is hier niet blij mee.

Verschillende kramen hebben onlangs de poster opgehangen. Ook deelde ééntje de folder Gezond Verstand uit, waarin desinformatie over het coronavirus staat. "Ik zag de poster hangen bij de groenteboer BioAkker en verbaasde me echt. Normaliter kocht ik hier altijd mijn groente, maar nu ben ik maar een kraam verder gegaan", meldt een Zutphenaar.

BioAkker, de kraam van Jan van Arragon, heeft inderdaad een 'anti-lockdown'-uiting hangen. Bij hem is het een shirt. "Ik ben tegen een lockdown, zoals zovelen van ons. Ik uit mijn mening op een stille en respectvolle manier", legt Van Arragon uit. Hij gaat er vanuit dat zijn shirt nog even blijft hangen. "Laten we hopen dat iedereen zijn meningsvrijheid behoudt en het gezonde verstand zegen viert."

Lees verder onder de foto...

De donderdagmarkt in Zutphen (niet de BioAkker-kraam). | Harm Seubring / LGLD
De donderdagmarkt in Zutphen (niet de BioAkker-kraam).

Eén andere marktkoopman, die geen poster heeft hangen. "Er is hier inderdaad een clubje marktkooplui die tegen de lockdown en alle maatregelen zijn. Het zijn er gelukkig maar een paar, maar verstandig is het absoluut niet. Die complotgekte moeten ze maar lekker thuislaten."

Burgemeester Annemieke Vermeulen is er niet blij mee: "Ik vind het belangrijk dat we ons allemaal inzetten om het coronavirus tegen te gaan. Daarom vind ik het heel jammer dat het nodig wordt geacht om deze uitingen op de markt te delen." Voor degene die inspiratie uit de poster haalde beklemtoont Vermeulen: "Ik doe een oproep aan iedereen om zich te houden aan de coronamaatregelen." 

In gesprek

Enkele marktkooplui hebben de poster maar één dag laten hangen. Volgens enkele marktkooplui hebben zij de ondernemers erop aangesproken en hebben ze daarop de poster weggehaald. Vermeulen bevestigd dat de BOA's niet ingegrepen hebben. Wel gaat de gemeente na alle waarschijnlijkheid met ze in gesprek als de posters er binnenkort weer hangen.

Mensen blijven in coronatijd de markt wel bezoeken...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.