SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Afgebrande bakkerij Brummen wordt op korte termijn weer herbouwd

BRUMMEN - Het enorme gat in de gebouwen op het Marktplein in Brummen wordt op korte termijn weer opgevuld. Volgens de gemeente wordt er binnenkort gestart met de ontwikkeling van nieuwbouw op de locatie van Bakkerij de Winkel.

De bakkerij brandde, samen met de naastgelegen Blokker, vorig najaar helemaal af. Maandenlang stonden de gebouwen er verwoest bij. Eerder dit jaar ging de sloopkogel er tegenaan. Sindsdien is het leeg op de plek van de Blokker en de bakkerij, maar niet voor lang meer.

De gemeente was vorig jaar bezig om plannen te maken om het Marktplein een herinrichting te geven. Maar door de grote brand kwamen de plannen stil te liggen. De afgelopen maanden zijn er gesprekken gevoerd met de grondeigenaren. "Inmiddels is duidelijk dat op korte termijn wordt (her)ontwikkeld op de voormalige locatie van Bakkerij de Winkel." aldus de gemeente. De precieze plannen zijn nog niet bekend. Maar het is wel duidelijk dat er op de begane grond weer een winkel komt en daarboven twee appartementen.

Voor de overige grond wordt nog gekeken naar mogelijke ruil- of herkaveling. "Door slim te herkavelen kan een verbeterde situatie ontstaan die een meerwaarde kan opleveren voor het Marktplein en centrum als geheel." Dat kan betekenen dat eventuele nieuwbouw niet precies op dezelfde plek komt te staan.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.