Brummen ziet feestweekend aan neus voorbij gaan

Brummen ziet feestweekend aan neus voorbij gaan

Teleurstelling, met een vleugje begrip, heerst in Brummen. Het jaarlijkse feestweekend, waar vele inwoners naar uitkijken, gaat niet door. 

De jaarlijkse kermis is hét dorpsfeest van Brummen. "Dat dat dit jaar niet doorgaat is wel heel erg zuur. Het was een hoogtepunt voor alle inwoners en oud-inwoners", legt een man uit die zijn boodschappen vlak naast het kermisterrein doet. 

De kermis zelf gaat wel door, met strikte regels. Er is één ingang waar gekeken hoeveel mensen naar binnen gaan. Er mogen maar een bepaald aantal mensen naar binnen. Ook worden telefoonnummers genoteerd.

 | Ellen Sprikkelman / LGLD

Geen drank

Er mag geen feest worden georganiseerd en er wordt ook geen druppel alcohol toegestaan op het terrein. Ook de jaarlijkse Vogelwei, op kermismaandag, gaat niet door. "Vooral de Vogelwei is voor mij altijd een jaarlijks hoogtepunt", legt een vrouw uit. "Daar kom je oude bekenden tegen en heb je vooral heel veel lol."

Er heerst wel begrip onder de inwoners. Ze snappen goed dat het niet door kan gaan, door het coronavirus. Diezelfde vrouw: "Dat is meer dan logisch! Ik had het ook al wel verwacht. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder zuur. Hopelijk zal volgend jaar een beter jaar worden." 

De kermis zit achter hekwerk dit jaar. | Jesse Sprikkelman / LGLD
De kermis zit achter hekwerk dit jaar.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.