Flinke regen- en onweersbuien: volgelopen straten en kelders

Flinke regen- en onweersbuien: volgelopen straten en kelders

In de regio hebben de regen- en onweersbuien voor de nodige overlast gezorgd. Donderdagavond ging het aardig los wat zorgde dat de brandweer meerdere keren moest uitrukken. 

Op verschillende plekken werd melding gedaan van wateroverlast. Onder andere aan de Michiel de Ruyterstraat in Zutphen, de Grote Dijfweg in Lochem en de Kapelweg in Almen stond het water tot aan de enkels. 

Dit was ook het geval buurtschap Kranenburg, bij Vorden. In een woning aan de Banenkamp in Kranenburg was in een kelder een flinke hoeveelheid water naar binnengekomen. Uw verslaggever hielp de bewoner de nodige inventaris veilig te stellen. Een grote tv-scherm overleefde het niet. 

Lees verder onder de foto...

Een volgelopen straat in Vorden. | Jaimy Buunk
Een volgelopen straat in Vorden.

De brandweer wist het water in de kelder snel weg te pompen. Overige buurtbewoners hadden in eerste instantie niet door wat er gaande was. Na de inzet keerde de brandweer terug naar de kazerne. De bewoner zal contact moeten leggen met de gemeente en de verzekeringsmaatschappij. Dit vanwege er de nodige schade is ontstaan.

Een beetje regen is overigens geen overbodige luxe. We zitten middenin een hittegolf en een lange periode van droogte. Tot en met dinsdag wordt er zo nu en dan nog wat regen verwacht. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.