Demonstratie tegen racisme verboden op Zutphense IJsselkade

Demonstratie tegen racisme verboden op Zutphense IJsselkade

De gemeente Zutphen heeft een demonstratie tegen racisme op de IJsselkade verboden. Wel mogen de demonstranten hun punt duidelijk maken op een parkeerplaats verderop in de stad. 

De organisatie wilde de demonstratie houden op de IJsselkade omdat dit een mooie centrale plek is, maar dat wil de gemeente niet hebben. Ze mogen wel naar het parkeerterrein achter de Hanzehal toe, vrijdag tussen 17.00 uur en 19.00 uur. 

Afspraken

De gemeente heeft goede afspraken gemaakt met de organisatie over de voorwaarden om de gezondheid en veiligheid van iedereen te waarborgen. Aan de deelnemers wordt dan ook nadrukkelijk gevraagd eigen verantwoordelijkheid te nemen. 

Burgemeester Annemieke Vermeulen: "Ik ben blij dat we ook in deze tijd van beperkingen met elkaar de ruimte hebben gevonden om dit goed te organiseren. Ik reken op de medewerking van alle deelnemers en hoop samen met de organisatie op een vreedzaam verloop. Alleen dan krijgt het doel van de demonstratie de aandacht zoals dat ook in andere steden al is gebeurd."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.