SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Wethouder Pouwel Inberg opent de deur.

Vernieuwd Kromhout opent voor het eerst haar deuren, nu het weer mag

BRUMMEN - De opening van het vernieuwde Kromhout aan het Marktplein in Brummen leek door het coronavirus (COVID-19) bijna in het water te vallen. Maar doordat in heel het land de terrassen weer open mogen, opende het café maandag ook haar terras en deuren.

"Na maanden hard buffelen is ’t Kromhout in ere hersteld en de oude stijlen teruggebracht', vertelt eigenaar Piet Verbeek. Zo'n honderd jaar gelden zag het café er aan de buitenkant ook zo uit en er was zelfs een ANWB-fietspunt. Gestrande fietsers met pech konden hier hun fiets herstellen en hun weg voortzetten.

Gastropub

Inmiddels is Kromhout een 'gastropub' geworden. Naast een Hollandse maaltijd, een kopje koffie of een biertje gaat de gastropub zich ook specialiseren in vegetarische maaltijden. "Alle ingrediënten worden bij lokale ondernemers ingekocht."

Zelfs de biertjes zijn lokaal, vertelt Verbeek trots. Ze komen van de Bronckhorster Beer Company. "Alle bieren die we schenken komen hier vandaan, echt lokaal dus."

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.

Opening in coronatijd

De nieuwe zaak openen tijdens de coronacrisis is dubbel. "Aan de ene kant ben ik blij dat we openen in coronatijd", aldsus Verbeek. "Nu het aantal gasten minder is, kan de crew makkelijker aan elkaar wennen."

Maandag opende wethouder Pouwel Inberg exact om 12.00 uur de deuren van het vernieuwde café. Daarna werd er een foto gemaakt net zoals honderd jaar geleden en Verbeek hoopt dat menig fietsers hier een pitstop gaat houden, net als vroeger.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.