Zonaanbidders hadden weinig creativiteit tijdens lang weekend: veel lege strandjes in de regio
Deze twee hadden een privé-strand.

Zonaanbidders hadden weinig creativiteit tijdens lang weekend: veel lege strandjes in de regio

Het afgelopen lange Hemelvaartweekend besloten veel mensen het water op te zoeken. Niet gek: want de temperaturen schommelde tussen de 20 & 27 graden. Wel hadden de zoaanbidders er moeite mee om een rustige plek te vinden. 

Aan de recreatieplassen in de regio, zoals het Bronsbergenmeer en het Gat van Cortenoever, was het erg druk. Hier werd lang niet altijd aan de anderhalve meter gehouden. Ook veel mensen zochten de IJssel op, maar dan wel dicht bij de stad. 

Het advies van Rijkswaterstaat is om niet te zwemmen in de IJssel, omdat dit gevaarlijk kan zijn. Maar even met de voeten het water in in een krib is redelijk onschuldig. Dit gebeurde ook volop, maar dan wel het liefst zo dicht mogelijk bij huis. Wie wat verder langs de IJssel liep kwam allemaal verborgen, lege standjes tegen. 

Lees verder onder de foto... 

Drukte aan de overkant, rust aan deze kant.  | Jesse Sprikkelman / LGLD
Drukte aan de overkant, rust aan deze kant.

"Wij zijn lekker een stukje gaan wandelen en hebben hier onze handdoek en koelbox neergegooid. Een privé-strand! Dat deden we altijd al, maar hu in corona-tijd al helemaal", legt een Zutphense vrouw uit. "Als we nou allemaal een strandje uitzoeken kunnen we ons allemaal prima aan de anderhalve meter houden." 

Mag je zwemmen in de IJssel? 

Het advies van Rijkswaterstaat is om niet te zwemmen in de IJssel. In sommige gemeente, zoals Deventer, geldt hier ook een verbod voor. Landelijk geldt er een zwemverbod in vaargeulen, bij bruggen, sluizen en havens. Dat betekent dat je in de kribben wel mag afkoelen. 

Ook deze week wordt het mooi weer, met temperaturen tot 26 graden. Wees dus creatief bij het uitzoeken van een plek om te zonnen aan het water!

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.