Temperaturen boven de 20 graden, 'maar blijf binnen'

Temperaturen boven de 20 graden, 'maar blijf binnen'

De zon gaat schijnen en zal de komende dagen boven de 20 graden uitkomen. Volgende week gaan we zelfs richting de 25 graden. Maar toch moeten we ons echt zoveel mogelijk binnen blijven vanwege het coronavirus (COVID-19), beklemtoont burgemeester Annemieke Vermeulen. 

Lees verder onder de video...

Tijdens het mooie weer is het verleidelijk om toch naar buiten ge gaan, maar Vermeulen raadt dit ten zeerste af. "We moeten volhouden, wat best moeilijk is. Toch moeten we binnenblijven. Als je naar buiten wil blijf in je eigen tuin of op je balkon. En denk vooral aan de mensen voor wie we het doen!" Ze is trots op hoe inwoners van de gemeente handelen tijdens de crisis: "We houden ons goed aan de regels en spreken elkaar er op aan als andere het niet doen. En dat is fijn, want we moeten het samen doen."

De hele aankomende werkweek zal het mooi weer worden met woensdag gen donderdag als uitschieters. Donderdag kan het zelfs 23 graden worden. Vanaf het weekend komt er wat meer bewolking kijken en zakt de temperatuur onder de 18 graden. De komende tijd zal de temperatuur niet snel meer zakken onder de 17 graden. Ook wordt er weinig regen voorspeld. 

Maatregelen markt

De gemeente Zutphen heeft ook maatregelen genomen voor de warenmarkt. Hier komen, helemaal met mooi weer, veel mensen naartoe gaan. Er is meer afstand gecreëerd tussen de marktkramen. Dit kan ervoor zorgen dat kramen niet op hun vaste plekken staan. In andere gemeenten zijn markten verboden, in de regio is dit nog niet het geval. 

Waarschuwingsborden op de markt | Jesse Sprikkelman / LGLD
Waarschuwingsborden op de markt

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.