Sportschool hoopt oude brandweerkazerne te kunnen kopen

Sportschool hoopt oude brandweerkazerne te kunnen kopen

De gemeente Zutphen wil vijftien gebouwen in de verkoop doen. Dat terwijl sommige momenteel verhuurd worden. Als het aan sportschool Rocky Fit ligt worden zij de eigenaar van de oude brandweerkazerne, een van de panden in de verkoop, in Warnsveld. 

Het is nog niet helemaal zeker dat de panden verkocht gaan worden. De gemeenteraad moet hier namelijk eerst toestemming voor geven, omdat de panden nog in gebruik zijn. Eén van de huurders is sportschool Rocky Fit. "Wij hebben gesprekken gehad met de gemeente waarin eventuele koop van het pand is besproken. Wij zijn geïnteresseerd en zullen afwachten wanneer het pand daadwerkelijk de verkoop ingaat en óf we het kunnen kopen", legt eigenaar Faldir Chahbari uit. 

Maatschappelijke activiteiten

Maar of ze 'm ook echt weten te bemachtigen is niet zeker. "Wij realiseren ons ook dat we waarschijnlijk niet de enige partij zijn met interesse, daarin moeten we reëel zijn." Ze geven hier bokslessen in groepsvorm, personal training en helpen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. "Wij hopen ook over vijf jaar nog, want zolang loopt het huurcontract nog, onze maatschappelijke activiteiten te kunnen uitvoeren vanuit de voormalige brandweerkazerne", beklemtoont Chabari. "We zijn iedere dag nog heel blij met deze locatie."

Niet alleen de oude brandweerkazerne staat te koop. Ook het voormalige Agnietenklooster en de Witte Vleugel naast het Oude Stadhuis staan op de lijst. Alles bij elkaar moet in totaal zes miljoen euro opleveren. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.