Zutphen laat markten ondanks corona gewoon doorgaan
Lammert van Egteren (l) & Hans Silfhout (r).

Zutphen laat markten ondanks corona gewoon doorgaan

De gemeente Zutphen heeft besloten om de markten gewoon door te laten gaan. Dit ondanks het coronavirus (COVID-19) wat de wereld in haar greep houdt.

Lees verder onder de video...

Een woordvoerder: "De markten in Zutphen gaat gewoon door. De algemeen geldende maatregelen gelden ook hier: niet naartoe gaan als je verkouden bent, handen wassen, anderhalve meter afstand van elkaar houden, niet meer dan honderd mensen bij elkaar." 

'Niet gevaarlijk'

Ook gelden er nog andere maatregelen op de markten: "Daarnaast geldt dat eten niet ter plaatse mag worden opgegeten, maar moet worden meegenomen. Als iedereen deze maatregelen in acht neemt, is het niet gevaarlijk om boodschappen te doen op de markten." De markten wordt niet gezien als een evenement, maar als detailhandel. Evenementen zijn namelijk allemaal afgelast in verband met het virus.

Marktkooplui zijn blij met het besluit. "Zolang we niet in lock-down gaan denk ik dat we gewoon op de markt kunnen blijven staan", legt Lammert van Egteren van Bakker 't Stoepje uit. De schade zou enorm zijn als ze hun werk niet meer mogen verrichten. "Als ze het stopzetten zal dat mijn baan kosten. Ik heb geen uitkering, niks", legt Hans Silfhout van J.V.S. Bags uit. Maar veel inkomsten verwacht hij niet. "Gisteren stond ik op een andere markt, dat verschilde veel omzet. Vandaag verwacht ik er ook niet veel van", beklemtoont hij. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.