Zutphense VVD wil uitstel van gemeentelijke belastingen voor bedrijven

Zutphense VVD wil uitstel van gemeentelijke belastingen voor bedrijven

De Zutphense fractie van de VVD wil dat de gemeente Zutphen bedrijven uitstel gaat geven voor de gemeentelijke belastingen. Te denken valt aan de toeristenbelasting, precariobelasting en de ozb. Hiermee wil de partij voorkomen dat bedrijven in financiële problemen komen door het coronavirus (COVID-19).

Door maatregelen van het kabinet om het virus tegen te gaan, zijn veel bedrijven gesloten. Zo moet de horeca haar deuren gesloten houden, wat zorgt voor een flinke inkomstenderving. "Door deze omzetdaling, die zich in het hele land inmiddels in gang zet, dreigen ondernemers in betalingsproblemen te komen. Dat kan een probleem vormen bij de gemeentelijke belastingen als de OZB, de Precario en de Toeristenbelasting die binnenkort afgedragen dienen te worden", aldus VVD-forumlid Jorn Lok.

"Als het aan de liberalen ligt krijgen de ondernemers uitstel van betaling tot de situatie weer genormaliseerd is." De partij heeft schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Het is nog niet bekend wat de gemeente met het voorstel doet.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.