Gelre Ziekenhuis: 'kom niet als je griepklachten hebt'

Gelre Ziekenhuis: 'kom niet als je griepklachten hebt'

Het Gelre Ziekenhuis in Zutphen roept mensen op om niet naar het ziekenhuis te komen als ze last hebben van griepklachten. De oproep geldt voor bezoekers én patiënten die een niet-spoedeisende afspraak hebben. Het is één van de maatregelen die het ziekenhuis neemt tegen het coronavirus (Covid-19).

Bezoekers van patiënten zijn nog steeds van harte welkom, meldt het ziekenhuis. Maar wel wil het ziekenhuis voorzichtig zijn. "Heeft u griepachtige klachten, zoals hoesten, benauwdheid en/of lichte koorts? Kom dan niet op bezoek, maar houd telefonisch contact met uw naaste, familielid of bekende. Dit is een van de preventieve maatregelen die helpt om verspreiding te voorkomen."

Advertentie

Afspraak verzetten

Patiënten worden, indien ze last hebben van soortgelijke klachten, gevraagd om hun afspraak te verzetten. Daarvoor moeten ze contact opnemen met de desbetreffende polikliniek. Het ziekenhuis heeft ook twee bijeenkomsten geannuleerd.

Het coronavirus verspreidt zich steeds verder over Nederland. Het RIVM adviseert om vooral goed je handen te wassen. In Zutphen zijn er nog geen gevallen bekend.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.