Noodkreet naar politiek: 'doe iets, anders is de Buurtservice ten dode opgeschreven'
De handtekeningen worden overhandigd.

Noodkreet naar politiek: 'doe iets, anders is de Buurtservice ten dode opgeschreven'

Boodschappen doen voor wie dat niet kan, een schoffel door de tuin halen of een kastje in de keuken repareren. Tientallen mensen van de Buurtservice doen het wekelijks, allemaal vrijwillig. Maar door de bezuinigingen van de gemeente dreigt daar een eind aan te komen. Daarom doen ze een roep naar de politiek.

Protest

De tientallen vrijwilligers verzamelden zich maandagavond in de Burgerzaal waar de gemeenteraad vergaderde. Ze deden een noodkreet. "De buurtservice kreeg een subsidie van de gemeente, maar die is stopgezet", vertelt vrijwilliger Jan Jonkers. "Dat zou een eind betekenen voor de Buurtservice. Daarom zijn inwoners uit Zutphen en Warnsveld in actie gekomen."

Advertentie

Honderden handtekeningen en daarbij ook honderden likes op Facebook werden maandag overhandigd aan burgemeester Annemieke Vermeulen. Als er niet snel iets gebeurd komt er een eind aan de Buurtservice, en hebben inwoners problemen. "Dan moeten de minima dure bedrijven inschakelen waar ze eigenlijk geen geld voor hebben. Daarmee komen ze nog verder in de problemen."

De Buurtservice maakt onderdeel uit van de Stichting Perspectief. De bezuinigingsoperatie van de gemeente, waarmee miljoenen moeten worden bespaard, raakte vooral het sociaal domein. Binnen dat domein valt Perspectief, en dus ook de Buurtservice.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.