GroenLinks voorstander van bomenkap Laan naar Eme

GroenLinks voorstander van bomenkap Laan naar Eme

De Zutphense GroenLinks-fractie is voorstander van de bomenkap die gepland staat aan de Laan naar Eme. Ze hebben ingestemd met de kap van zes eiken. 

"GroenLinks is in beginsel ook tegen het vernietigen van bomen. Maar we beseffen ook dat daar soms toch goede redenen voor zijn. In het geval van de bomen bij de nieuwe Laan naar Neder-Helbergen is daar een goede reden voor. Daarom kunnen wij instemmen met het kappen", meldt raadslid Dolf Logemann. De Partij voor de Dieren hield dit weekend een kleinschalige demonstratie waar GroenLinks niet aan meedeed. 

Advertentie

Terugplanten

De bomen worden gekapt maar er worden wel bomen teruggeplaatst. Logemann: "Het is belangrijk om te weten dat de zes eiken elders in de laan en langs de Schouwlaak worden vervangen door zes nieuwe bomen. Vanwege de eikenprocessierups koos men niet opnieuw voor eiken. Bovendien worden of zijn er inmiddels in het Plan Helbergen 140 nieuwe bomen geplant."

De bomen moeten worden gekapt vanwege het opnieuw aanleggen van een kruispunt. Vanwege de komst van het park Helbergen moet het kruispunt van de Laan naar Eme met de Laan van Neder Helbergen opnieuw worden aangelegd, zodat deze veilig genoeg is voor voetgangers en fietsers.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.