Kompaan College informeerde ouders pas over gewapende ruzie na berichten in media

Kompaan College informeerde ouders pas over gewapende ruzie na berichten in media

De Zutphense vmbo-school Kompaan College heeft de ouders van haar leerlingen niet direct geïnformeerd, nadat er een ruzie is geweest waarbij messen werden getrokken. Dat blijkt uit een brief naar ouders die in het bezit is van deze nieuwswebsite. De brief is pas na berichtgeving in de media is gestuurd. Het conflict tussen twee scholieren gebeurde enkele weken geleden, en werd woensdag door de politie naar buiten gebracht.

De ouders van leerlingen die iets van het incident hebben meegekregen zijn wel geïnformeerd. "Als er sprake is van een conflictsituatie binnen onze school, nemen wij een weloverwogen beslissing om ouder(s)/verzorger(s) hierover te informeren of niet. Omdat de rust snel terug was en de veiligheid van de aanwezige leerlingen niet in het geding was, hebben wij ervoor gekozen om u op dat moment hierover niet te informeren", schrijft schooldirecteur Roos Willemsen in een brief naar alle ouders.

Advertentie

Conflicten horen erbij

Volgens Willemsen is niet niet ongebruikelijk dat er conflicten plaatsvinden op een school. "Zoals op elke school ontstaan er soms conflicten tussen leerlingen, dus ook op onze school. Mocht dit zich voordoen, dan gaan wij altijd in gesprek met de betrokken leerling(en) en hun ouder(s)/verzorger(s). Van daaruit volgen er consequenties voor de leerling(en) met als doel dat zij hiervan leren."

Een conflict met een wapen is echter wel uitzonderlijk. " Het mag helder zijn dat wij, net als de politie, wapenbezit niet tolereren. De twee leerlingen zijn dan ook per direct geschorst en hen wordt een alternatief onderwijsprogramma geboden dat zij thuis kunnen volgen. Zij komen niet meer terug in de les."

Het Kompaan College heeft nog niet gereageerd op verdere vragen van deze nieuwswebsite.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.