'Steeds meer tieners dragen messen op Zutphense Kompaan College'

'Steeds meer tieners dragen messen op Zutphense Kompaan College'

Er zijn steeds meer messen in omloop op het Zutphense Kompaan College. Dat bevestigen meerdere leerlingen los van elkaar aan deze nieuwswebsite. 

Kort geleden zijn er twee vierdejaars van de school, gevestigd aan de Wijnhofstraat in Zutphen, geschorst toen ze een mes trokken. Maar zij zouden niet de enige zijn die een steekwapen meer naar school hebben. "Het is een trend aan het worden. Iedereen loopt er stoer mee te doen. Ze maken er geen geheim van tegenover andere leerlingen", vertelt een derdejaars. 

Het Kompaan College...

Een vierdejaars: "Ze leggen letterlijk messen naast elkaar in de aula om te vergelijken. Wedstrijdje wie de grootste heeft", lacht ze. De leerlingen van de Zutphense school zijn niet de enige die messen dragen. Landelijk komen er steeds meer jongeren in het nieuws doordat ze steekwapens dragen of gebruiken. Dit komt door de zogenoemde Drill Rap. Rappers rappen in deze muziek over het gebruik van wapens. 

Advertentie

De school heeft nog geen statement naar buiten gebracht over het incident. De politie zegt dat het om één incident gaat waar zij bij betrokken zijn. 

In Danny Op Straat werd aandacht besteed aan de Drill Rap en de bijbehorende messen...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.