Gemeente kapt bomen langs Laan naar Eme ondanks bezwaren

Gemeente kapt bomen langs Laan naar Eme ondanks bezwaren

De gemeente Zutphen heeft besloten een kapvergunning te verlenen voor het omhalen van zes eiken die langs de Laan naar Eme staan. Enkele bewoners en de Vogelwerkgroep Zutphen hadden bezwaar ingediend.

De bomen moeten worden gekapt vanwege het opnieuw aanleggen van een kruispunt. Vanwege de komst van het park Helbergen moet het kruispunt van de Laan naar Eme met de Laan van Neder Helbergen opnieuw worden aangelegd, zodat deze veilig genoeg is voor voetgangers en fietsers.

Advertentie

Anti-kap

Er komt een middengeleider op het kruispunt zodat fietsers niet in één keer de weg over hoeven te steken. Hierdoor is er echter meer ruimte nodig en moeten er bomen worden gekapt. Enkele bewoners en de Zutphense Vogelwerkgroep zijn hier echter niet blij mee. Ze zien liever een snelheidsverlaging of versmalling van de huidige rijweg, zodat er geen bomen gekapt hoeven te worden.

Volgens de gemeente is dit verkeerskundig onwenselijk of zelfs niet mogelijk. Over de Laan naar Eme rijden zo'n achtduizend automobilisten per etmaal. Daarom moeten de bomen alsnog om. Daarnaast zijn er in de omgeving tientallen nieuwe bomen geplant die de kap van de zes eiken compenseren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.