Zutphense horeca krijgt nieuwe regels, vaste sluitingstijden vervallen

Zutphense horeca krijgt nieuwe regels, vaste sluitingstijden vervallen

De horeca in de binnenstad van Zutphen krijgt nieuwe regelgeving. Vorig jaar werd er een pilot gehouden met het loslaten van de vaste openings- en sluittijden en het verruimen van de terrassen. Dat is zo goed bevallen, dat het college de wijzigingen om gaat zetten in de vaste regelgeving.

Burgemeester Annemieke Vermeulen geeft uitleg. Lees verder onder de video...

Met de regels mogen kroegen, na het aanvragen van een speciale ontheffing, zelf bepalen wanneer ze hun tent sluiten. Dat kan per avond verschillen. Als de eigenaar merkt dat het te rustig wordt, kan hij de zaak sluiten. Maar is het erg gezellig, mag hij ook wat langer openblijven.

Het gevolg is ook dat niet alle mensen tegelijk op straat komen als de kroegen sluiten. Daardoor is het ook rustiger op de straat. "De mensen die slapen, hebben dan ook minder overlast", aldus burgemeester Annemieke Vermeulen.

Advertentie

Terrassen

Ook de uitbreiding van de terrassen wordt definitief. Daarbij geldt nog steeds dat er goed overlegd moet worden met de buurt en dat het dus niet zomaar kan. Wel versoepelt de gemeente de regels over het meubilair. Hoewel het nog steeds degelijk moet zijn en in het straatbeeld moet passen, hebben ondernemers wel meer keuze.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.