Sfeer in PI Zutphen na ontsnappingspoging nog om te snijden, directeur houdt lippen stijf op elkaar

Sfeer in PI Zutphen na ontsnappingspoging nog om te snijden, directeur houdt lippen stijf op elkaar

De sfeer in de Zutphense PI is niet bepaald gezellig te noemen na de uitbraakpoging afgelopen zondag. Volgens bezoekers worden de gevangenen nog steeds op hun cel gehouden. Ze hebben ook nog geen verklaring naar buiten gebracht. 

"Ik hoor dat de gevangenen een groot deel van de dag op cel doorbrengen", vertelt een Zutphenaar. Haar vriend zit gevangen, en ze gaat er geregeld op bezoek. "We mogen wel op bezoek komen. Alleen is de controle voor mijn gevoel ook een stuk strenger geworden." De gevangenen zouden onrustig zijn: "We hebben al bijna een week het gevoel dat er wat speelt. Maar ze worden niet goed geïnformeerd. Mijn vriend denkt dat er nog meer gaande is, maar dat is suggereren. Misschien zit er wel iemand binnen die wilde helpen bij de poging, of zijn die verdenkingen er." 

Advertentie

Zondag werd geprobeerd om topcrimineel en kopstuk van de mocro-maffia Omar L. vrij te krijgen. Er werd een brandende bus bij de ingang geparkeerd. L. kon niet bevrijd worden. Er werden meerdere mensen opgepakt hierdoor. L. is overgeplaatst naar de PI in Vught. 

Geen reactie

Gevangenisdirecteur Danny Vette wil niet reageren op vragen van deze nieuwswebsite. Ook bij andere media heeft hij nog niks vertelt. Naast een kort compact statement van zondagavond heeft de PI zelf nog niks naar buiten gebracht. De politie en de burgemeester hebben al wel gereageerd op de uitbraakpoging. 

Burgemeester Annemieke Vermeulen over de uitbraakpoging...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.