In Brummen valt de belastingenvelop weer op de mat, dit kan je verwachten

In Brummen valt de belastingenvelop weer op de mat, dit kan je verwachten

De gemeente verstuurt eind van deze maand de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen. Hoewel steeds meer post van de gemeente digitaal gaat, krijgen sommige inwoners nog wel de aanslag op ouderwets papier op de mat. De belastingaanslag zal voor velen geen feestje zijn.

Het gaat om de aanslag voor de onroerende zaakbelastingen (ozb), de voorlopige aanslag Diftar voor 2020 en de afrekening van de Diftar van het afgelopen jaar. Alle bedragen worden bij elkaar opgeteld. In november heeft de gemeenteraad de tarieven voor de ozb verhoogd vanwege de slechte financiële positie van de gemeente. "Dit heeft er mee te maken dat de lokale lasten in de gemeente Brummen de afgelopen vijf jaar juist zijn gedaald. Het is daarom noodzakelijk een inhaalslag te maken. Hiermee houden we de voorzieningen in de gemeente Brummen op peil." aldus de gemeente.

Advertentie

Papieren aanslag

Inwoners die zich hebben aangemeld voor Mijn Overheid, via mijnoverheid.nl, krijgen de gemeentelijke aanslag digitaal. Heb je dat niet, krijg je hem nog gewoon op papier. Bij beide gevallen wordt er ook een uitgebreide toelichting meegestuurd.

Brummen werkt samen met het bedrijf Cannock Chase Public voor het innen van de belastingen. Je hoeft dus niet vreemd op te kijken als je die naam ziet staan.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.