Irritaties door hoeveelheid troep langs N348 in Zutphen

Irritaties door hoeveelheid troep langs N348 in Zutphen

Flesjes, papiertjes, hamburgerdoosjes en nog heel veel meer. Zutphenaren beginnen zich steeds meer te irriteren aan de troep langs de N348 die door de stad loopt. 

Het gaat met name om het stuk tussen woontoren De Polbeek en het industrieterrein. "Er ligt hier van alles. Mensen gooien het zo uit het raam, in het gras", merkt een Zutphenaar op. Opruimen zit er niet in. Eduard woont in de wijk langs de weg. "Wij ruimen geregeld zwerfafval op. Maar daar lopen mag volgens mij niet, en het is sowieso te gevaarlijk. Je loopt wel langs een grote weg", benadrukt hij. 

Advertentie

Opruimactie

Wie het dan moet doen? "Lastig! Eigenlijk de provincie. Van hun is de weg. Maar tja, zij maken de troep niet." Op veel verpakkingen staat een grote gele M. Die zijn afkomstig van de McDonald's iets verderop. Ook zij maken vaak schoon in de omgeving, maar kunnen daar niet komen. De fastfoodketen heeft een buitenmedewerker in dienst die dagelijks een ronde maakt op zijn bakfiets om zwerfafval te verzamelen. 

"Gooi het lekker in je auto"
Buurtbewoner Eduard

Buurtbewoners van de N-weg hopen dat mensen eens bewust worden dat het afval daar gewoon blijft liggen. "Gooi het lekker in je auto, en haal die leeg bij een prullenbak. Dat is toch niet zo ingewikkeld? Waarom moet het allemaal in de natuur belanden", zegt Eduard namens de buurt. "Denk toch eens na!"

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.