Onduidelijk hoeveel scholen er staken in de regio
Foto ter illustratie.

Onduidelijk hoeveel scholen er staken in de regio

Het is nog niet duidelijk hoeveel scholen er in de regio komende dinsdag deelnemen aan de landelijke onderwijsstaking. De grootste scholenkoepel, Stichting Archipel, kan het nog niet aangeven.

De andere scholenkoepel, GelderVeste, kon wel aangeven hoe groot de stakingsbereidheid was onder het personeel. "Vier van de zeventien scholen staken", meldt de scholengroep. "Wat er op die scholen gebeurd is wisselend. Maar het blijft een staking en er is altijd iemand de dupe. In dit geval zijn dat de ouders."  Voor ouders die niet in staat zijn om opvang te regelen voor hun kind wordt wel iets geregeld.

Advertentie

De leraren staken opnieuw voor betere arbeidsomstandigheden. De werkdruk in het basisonderwijs is nog steeds enorm hoog, ondanks dat er eerder geld voor beschikbaar is gekomen om dat te verlagen. Bovendien willen de leraren een hoger salaris.

Scholengroep Archipel kon niet aangeven hoeveel medewerkers meedoen aan de staking, en wat de gevolgen zijn voor de scholen. Online melden de scholen ook niets over de staking.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.