Luister hier naar Gelre FM
De studio van Gelre FM in Lichtenvoorde.

Luister hier naar Gelre FM

  •  Partnerbijdrage
  •  8 mei 2017
  •  

Gelre FM is een lokale omroep voor de gemeente Oost Gelre en de gemeente Berkelland in de Achterhoek. Het radiostation is in de hele Achterhoek te beluisteren via de ether, de kabel, glasvezel en online. Er wordt wekelijks 83 uur aan gepresenteerde radioprogramma's uitgezonden op het station welke 24/7 uitzendt.

Luister hier: 

Een greep uit de doordeweekse programma's

  • De Gelre FM Ochtendshow (presentatie: Jesse Sprikkelman)
  • Sterke koffie en gekruid geluid (presenatie: Peter Wijnants)
  • Otto (presentatie: Otto Roerdink)
  • Hans (presentatie: Hans Ouwens)
  • De Gelre FM Middagshow (presentatie: Gerwin Nales)
  • Gelre FM Info (presentatie: Herbert Vaartjes, Davie Klein Gunnewiek of Bas te Velthuis)

Nieuws

Op Gelre FM wordt elke dag aandacht besteed aan het lokale nieuws uit de Achterhoek. Op werkdagen wordt tussen 07.30 uur en 17.30 uur elk uur een bulletin met lokaal nieuws uitgezonden. Dit gebeurt op zaterdag tussen 09.30 uur en 15.30 uur. Vaste nieuwslezers zijn Davie Klein Gunnewiek, Jelle Seubring en Jesse Sprikkelman. Ook wordt er van zondag t/m donderdag nieuws besproken in het radioprogramma Gelre FM Info. Het lokale sportnieuws wordt elke zondag tussen 14.00 uur en 17.00 uur uitgezonden in het radioprogramma 8Sport. Dit programma wordt in samenwerking met Optimaal FM gemaakt.

Leuk.FM

Gelre FM is ook eigenaar van het doelgroep gerichte Leuk.FM. Op deze zender, tevens te beluisteren in de ether, wordt vooral Nederlands en Duitstalige muziek gedraaid. Leuk.FM is gevestigd in Berkelland, en wordt daarom ten onrechte nog wel eens gezien als 'de' lokale omroep van Berkelland. Mogelijk komt deze verwarring door het samengaan van Gelre FM en Berkelland FM. Deze twee zenders zijn samengegaan en streekomroep geworden met de naam Gelre FM. Bijna gelijktijdig is de streekomroep begonnen met het thema-/ doelgroepradiostation Leuk.FM (Leuk-punt-FM). De twee omroepen delen veel content, zoals de bulletins met Achterhoeks nieuws en de nieuwsberichten op het internet. Leuk.FM zendt uit op FM 106.0 in Berkelland en 106.9 in Oost Gelre.

Luister hier Leuk.FM: 

De zender werkt nauw samen met onder andere Omroep Gelderland. Ze wisselen inhoud uit voor zowel internet als radio. Ook zijn er samenwerkingen met Optimaal FM, REGIO8 en LokaalGelderland.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.