Omwonenden verwoestende brand Vorden weer naar huis

Omwonenden verwoestende brand Vorden weer naar huis

De bewoners van drie huizen in het door een verwoestende brand getroffen gebied in Vorden zijn weer thuis. Dat meldt de gemeente Bronckhorst. Zondag mochten de bewoners weer terug.

Een krappe week lang mochten ze hun huis niet in. Nu ze terug mogen, moeten ze zich nog wel aan bepaalde voorwaarden houden. Zo mogen ze alleen via de voordeur naar binnen, mogen ze het dak niet op, mogen ze niet in de tuin én moeten ventilatiesystemen uitblijven. "Deze voorwaarden zijn er om verdere asbestbesmetting te voorkomen en het opruimen van het asbest zo snel en goed mogelijk te laten verlopen", laat de gemeente weten.

Bij de brand, die twee bedrijven volledig verwoeste, kwam een grote hoeveelheid asbest vrij. Dat ligt verspreid over een gebied van 24.000 vierkante meter. In het gebied staan veel bedrijven en drie woningen. Alle bedrijfspanden werden eerder al, onder voorwaarden, vrijgegeven. Als men zich niet aan de voorwaarden houdt, moet het saneringsbedrijf tijdelijk stoppen, wat voor vertraging zorgt.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.