Zutphense Wiet Verschure ontvangt Koninklijke onderscheiding tijdens lintjesregen

Zutphense Wiet Verschure ontvangt Koninklijke onderscheiding tijdens lintjesregen

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen dit jaar heeft één Zutphenaar een Koninklijke onderscheiding gekregen. De gelukkige, Wiet Verschure bestuurslid Zutphens Dweilorkest ‘t Spul(t) en Stichting ‘t Spul(t), ontving de onderscheiding Lid in De Orde van Oranje-Nassau. 

Hij ontving de onderscheiding uit handen van de burgemeester vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de samenleving. Burgemeester Annemieke Vermeulen sprak in haar toespraak dan ook over langdurige verdiensten voor de Zutphense samenleving. Zo is het jaarlijkse evenement van de Dweildag Zutphen een feest dat niet meer weg te denken is in Zutphen met ruim 45.000 bezoekers. 

Hart voor 't Spul(t)

“Beste Wiet, iedereen die we hebben gesproken in de voorbereiding op vandaag roemt je om je tomeloze inzet en energie, om je grote hart voor ’t Spult en haar leden en je passie voor muziek. Mensen zoals jij zijn onmisbaar in een samenleving die het steeds meer moet hebben van betaalde krachten. Maar jij zet je belangeloos in”, aldus Vermeulen. 

Verschure is al sinds 1998 betrokken bij dweilorkest ’t Spult. Sinds 2002 is hij betrokken bij de Dweildag. 

Eén lintje

Het bijzondere is dat er maar één lintje uitgereikt wordt in Zutphen. Voorgaande jaren was dat een stuk meer. Het heeft een simpele reden, weet een woordvoerder te vertellen. "Daar kiest een gemeente niet voor. Dat hangt helemaal af van de voordrachten. We hebben één voordracht ontvangen voor de Lintjesregen."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.