Oproep tot solidariteit te zien in Dat Bolwerck

Oproep tot solidariteit te zien in Dat Bolwerck

In Dat Bolwerck in Zutphen is vrijdag de film Allemaal Wij te zien. Een film van Mona van den Berg waarin een twintigtal bekende Nederlanders oproepen tot solidariteit, van Marcel Hensema en Ellen ten Damme tot Jan Pronk en Trijntje Oosterhuis. Een film waarin nieuwkomers aan het woord komen over hun vlucht naar Nederland en hun ervaringen hier, aangevuld met beelden uit het land van herkomst. 

Op 20 juni 2018 was het wereldvluchtelingendag. Een dag om in ieder geval stil te staan bij het feit dat er meer dan 65 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht zijn. Het debat over vluchtelingen wordt veelal gedomineerd door luidkeels protest. 

Lees verder onder de foto...

Door de toenemende polarisatie is het onder aandacht blijven brengen van de situatie waar veel vluchtelingen in verkeren nijpender dan ooit. Maar het is ook van groot belang om met elkaar in gesprek te blijven, om samen te werken. "Want er is geen sprake van een wij en zij, maar we zijn Allemaal wij", luidt de boodschap van de film. 

Eten

De film Allemaal Wij beleefde haar debuut in Amsterdam en zal in navolging daarop in Zutphen de landelijke première beleven. Na de film is er de mogelijkheid in het Bolwerck te dineren. Het eten is samen met de nieuwkomers bereid en tijdens het eten is er de mogelijk met ze in gesprek te gaan. 

Ook is er een muzikale omlijsting van de muzikant Paul Hagayi. Paul is geboren in de Democratic Republic of Congo (DRC). In 2013 is hij naar Nederland gevlucht, tot op heden is hij 'ongedocumenteerd'. Muziek is zijn passie en helpt hem zich staande te houden. Zijn eerste album kwam in 2015 uit en heet ‘Ntarindi Zina’ Hij is zeer betrokken en organiseert activiteiten voor nieuwkomers. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.