Zutphen in de ban van vermoedelijke aanslag op huis: dit is wat we nu weten

Zutphen in de ban van vermoedelijke aanslag op huis: dit is wat we nu weten

"Het raam stond open. Mijn man en ik lagen in diepe slaap. Ineens hoorde we een gigantische knal. We voelde een soort van luchtdruk onze kamer binnenkomen. We zaten allebei rechtop in bed. Net als de rest van de straat." 

De recherche is een onderzoek gestart nadat er in de nacht van woensdag op donderdag een explosie plaatsvond in een woning aan de Lunettestraat in Zutphen. De politie gaat er vanuit dat de explosie is veroorzaakt door een explosief. We zetten op een rij wat we nu weten. 

Schade

Omstreeks 3.45 uur kregen de hulpdiensten een melding dat er een explosie was in de woning. Er raakte niemand gewond, maar de woning raakte wel zwaar beschadigd. "De knal was echt niet normaal. Ik zat rechtop in bed", vertelt een buurtbewoner. "De hond sprong direct bij mij op bed. We zijn erg geschrokken", vertelt een ander. De buren hebben, ondanks een hoop herrie, geen hinder ondervonden van de explosie. Zij mochten gewoon in hun huis blijven. Wel lag een deel van de straat eruit, aan de voorkant van het getroffen huis. 

Lees verder onder de foto...

Handgranaat

De recherche startte een onderzoek waaruit blijkt dat er waarschijnlijk een explosief in de woning is ontploft. Om wat voor soort explosief het gaat is nog onduidelijk. Volgens verschillende bronnen zou het om een handgranaat gaan. "Dat kunnen we nog niet bevestigen of ontkennen. Er wordt eerst onderzoek gedaan", reageert de politie daarop. 

Getuigen gezocht

Het rechercheonderzoek richt zich op sporen in en rond de woning. Ook wordt gezocht naar getuigen en wordt er een buurtonderzoek uitgevoerd. Daarnaast hoop de politie dat er getuigen zijn die informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek. Wie wat weet wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. 

Lees verder onder de foto...

Gerichte aanslag

Volgens verschillende mensen gaat het om een gerichte aanslag. In het getroffen huis zou Arnoldus S. met zijn gezin wonen. De Zutphenaar is betrokken bij een reeks overvallen op oud-ijzerhandelaren. In april dit jaar is hij samen met twee andere Zutphenaren vrijgekomen na 14 maanden voorarrest. "Dit krijg je wanneer je criminelen vrij laat. Dan neemt men het heft in eigen handen. Niet de juiste manier zo, maar ik kan het me ergens wel voorstellen", reageert een buurtbewoner daarop. De politie: "Wij laten niks vrij over de bewoners van het huis zolang het onderzoek loopt." 

Het recherche onderzoek is nog bezig. De straat is donderdag de hele dag afgesloten geweest. Binnenkort zal duidelijk worden of het inderdaad om een gerichte aanslag gaat.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.