"Aanslag Zutphen was gericht op net vrijgekomen Arnoldus S."

"Aanslag Zutphen was gericht op net vrijgekomen Arnoldus S."

De explosie die plaatsgevonden heeft in Zutphen is volgens verschillende bronnen geweest in het huis van één van de verdachten van de overvallen op de oud-ijzerhandelaren. Dat melden verschillende bronnen los van elkaar. 

Drie personen uit Zutphen hebben zo'n 14 maanden in voorarrest gezeten in deze zaak. In april dit jaar zijn ze vrij gekomen. Eén van de overvallen heeft plaatsgevonden in Warnsveld. De verdachten mogen geen contact meer hebben met elkaar. 

S.

Woensdagnacht om 03.50 uur is een explosief afgegaan bij het huis aan de Lunettestraat in Zutphen. Volgens verschillende bronnen en buurtbewoners woont Arnoldus S. daar. "Dat is één van de drie criminelen die hoofdverdachten zijn voor de overvallen op de schroothandelaren in onze regio", legt een Zutphenaar uit. 

"Dit krijg je wanneer je criminelen vrij laat"
Buurtbewoner

Een buurtbewoner: "Dit krijg je wanneer je criminelen vrij laat. Dan neemt men het heft in eigen handen. Niet de juiste manier zo, maar ik kan het me ergens wel voorstellen." 

Onderzoek

De politie kan niet bevestigen noch ontkennen dat Arnoldus S. in het getroffen huis woont. "Wij laten niks vrij over de bewoners van het huis zolang het onderzoek loopt." 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.