Brummense Sportclub werkt sportverslaggeefster tegen

Brummense Sportclub werkt sportverslaggeefster tegen

Sportclub Brummen neemt de term persvrijheid niet al te serieus. Ze hinderen een sportverslaggeefster van LokaalGelderland namelijk in haar werk. Maar een gesprek, dat wil de club niet. 

Logo
De verslaggeefster heeft een officiële brief gekregen van de sportclub inzake haar werkzaamheden voor de sportclub zelf. Hierin staat ook vermeldt dat zij wel mag publiceren voor derden, maar dat het logo van de sportclub niet in beeld mag zijn. “Wel merken wij daarbij op dat wij niet kunnen toestaan dat je daarbij officiële beeldmerken van Sportclub Brummen gebruikt. Zo is het logo van Sportclub Brummen eigendom van ons en mag jij dat logo niet gebruiken zonder onze schriftelijke toestemming” schrijven ze. 

"Onze verslaggeefster blijft lekker haar werk doen, wat ze met veel passie doet"
Jelle Seubring, directeur LokaalGelderland

Jelle Seubring, directeur van het nieuwsmedium, spreekt er schande van: “Ze geven aan niet eens te zijn met de manier hoe onze verslaggeefster schrijft. Dat kan, meningen verschillen, maar om iemand iets te verbieden wat iemand niet eens verboden kan worden is uiterst vervelend.” Volgens Seubring zal het logo van de club gewoon op de website blijven verschijnen: “Als ik voor de supermarkt ga staan om een foto ervan te maken mag dat ook gewoon. Dan verbiedt bijvoorbeeld de Jumbo of Lidl dat ons ook niet. Zolang wij officieel logo van bijvoorbeeld de website halen mag het logo gewoon op een foto te zien zijn. En dat zal ook zo blijven.” 

"Wij hebben aangegeven er graag met de sportclub over te praten"
Jelle Seubring, directeur LokaalGelderland

De sportclub zelf wil niet reageren tegenover LokaalGelderland. “Dit is een discussie die wij met verslaggeefster zelf hebben, en niet met jullie. Wij hebben afspraken gemaakt en daar gaat zij zich aan houden” zegt bestuurslid Marinus van Tent Beking waarna hij de verbinding verbrak. LokaalGelderland wil wel in gesprek gaan met de sportclub: “Wij hebben aangegeven er graag met de sportclub over te praten. De indruk werd gewekt dat dat niet wederzijds is, maar wij blijven er voor open staan. Onze verslaggeefster blijft lekker haar werk doen, wat ze met veel passie doet” aldus Seubring. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.