Barchem Koningsdag & 25 jarig jubileum Spölvenne

Barchem Koningsdag & 25 jarig jubileum Spölvenne

De speeltuinvereniging, vereniging Contact en de Barchschole hebben de handen ineen geslagen en een leuk programma bedacht om dit jaar gezamenlijk Koningsdag te vieren. De festiviteiten vinden plaats in de speeltuin.

Zoals het hoort op Koningsdag is er een kleedjesmarkt voor kinderen. Het is niet nodig dat kinderen zich van tevoren opgeven. De kinderen van de Barchschole gaan op school kroontjes maken; deze zullen op Koningsdag worden beoordeeld door het Barchemse (schutters)koningspaar. Wie weet is er een kroontje bij dat kan worden gebruikt als ontwerp voor een nieuwe kroon voor het koningspaar. 

Ook Barchemse kinderen die niet naar de Barchschole gaan, maar wel een kroontje willen maken, kunnen gewoon meedoen; zij kunnen het kroontje dan bij aanvang van Koningsdag inleveren. Na beoordeling van de kroontjes kunnen de kinderen uiteraard hun kroontje opzetten. 

Alleskunner Barchem

Ook aan de iets oudere jeugd en volwassenen is gedacht. Zo kan men bijvoorbeeld strijden om de titel ‘Alleskunner Barchem’ met grappige spelletjes waar iedereen aan mee kan doen. Om zeker te zijn van deelname is opgave nu al mogelijk via: [email protected]. Ter plekke opgeven kan ook, maar vol is vol.

We starten om 11:00 uur. We zingen het Wilhelmus en toosten op de Koning en op het Spölvenne. Muziekvereniging Crescendo zal de opening muzikaal omlijsten. We verwachten rond 14:00 uur te stoppen met de activiteiten, maar als het weer ons goed gezind is, feesten we nog even door onder het genot van een drankje, hapje en gezellige muziek.

Heel graag tot ziens op Koningsdag! Oranje kleding of een oranje accessoire wordt op prijs gesteld.

Vanaf woensdag 24 april ligt de Koningsdag special in de brievenbussen van gemeente Lochem.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.