Gezellige Koningsdag van Laren&Oranje

Gezellige Koningsdag van Laren&Oranje

Op zaterdag 27 april is het Koningsdag. Laren & Oranje organiseert op deze dag weer diverse leuke activiteiten. De ochtend staat in het teken van Koningsdag spelen voor de jeugd in en om de Braninkhal. Laren & Oranje organiseert dit samen met vele vrijwilligers. De verkoop van koffie/ thee/ frisdrank komt dit jaar ten goede aan Stichting Gamrupa. Met de opbrengst ondersteunen zij projecten gericht op ontwikkeling en verbetering van onderwijs in Gambia. De ondersteuning is niet alleen financieel, maar ook met materieel zoals schooluniformen en leermiddelen. 

Om 10.00 uur zal een afgevaardigde van de gemeente Lochem deze dag openen bij Witkamp. Na het Wilhelmus gaan we samen in optocht achter muziekvereniging Apollo aan naar de Braninkhal aan de Verwoldseweg. Daarna beginnen de spelletjes. Voor elke leeftijd zijn er diverse spelletjes. De spelletjes zijn verdeeld in onderbouw en bovenbouw. Natuurlijk zijn er ook weer een aantal spelletjes voor de peuters en is onze ‘eigen koningin’ met de grabbeljurk weer aanwezig. Dit keer krijgen de peuters in de Braninkhal bij de spelletjes een kaartje waarop de gespeelde spelletjes kunnen worden afgestreept. Peuters hoeven zich niet aan te melden voor deelname. 

Het programma op Koningsdag: 

  • 10.00 uur: Opening Koningsdag bij Witkamp, aansluitend gaan wij in optocht achter Apollo aan naar de Braninkhal
  • 10.20 uur: Start kinderspelen in de Braninkhal aan de Verwoldseweg 
  • 11.30 uur: Start fietstocht bij Witkamp (aanmelden bij Witkamp op het terras) Start tot 13.00 uur
  • 12.00 uur: Einde kinderspelen Braninkhal 
  • 13.30 uur: Vrijmarkt centrum Laren (tot 16.00 uur) Opbouw vrijmarkt vanaf 13.00 uur. 

Vrijmarkt op Koningsdag  

De vrijmarkt vindt plaats rondom ’t Langenbaergh en in de Huenderstraat van 13.30 tot 16.00 uur. Het gedeelte voor de vrijmarkt is afgezet met dranghekken. Opbouw vanaf 13.00 uur. Iedereen mag op deze dag vrij spulletjes en/of eten verkopen. Of bijvoorbeeld muziek maken, iets demonstreren en daar nog geld voor vragen ook. Voor een leuke verkoopplek moet zelf gezorgd worden, bijvoorbeeld een tafeltje, parasol of kleedje.  

aLaren & Oranje heeft er ook weer voor gezorgd dat er allerlei leuke activiteiten en spelletjes te doen zijn. Zo is er een springkussen en kan je je laten schminken door de dames van de Speel-o-theek. Er zullen diverse leuke spelletjes staan om samen te spelen.       

Terrasje pakken

Op het terras van 't Langenbaergh zal Lekker Loarns zorgen voor gezelligheid in de vorm van een hapje en een drankje terwijl men kan genieten van muziek. Rik Beumer zal voor deze gelegenheid het terras van de momenteel in verbouwing horecazaak open gooien. Met zijn Oklahoma Smoker zorgt hij voor heerlijke hamburgers van de BBQ. Ouders kunnen zo lekker een drankje halen bij het barretje en vanuit het terras een oogje in het zeil houden op de kinderen.

Vanaf woensdag 24 april ligt de Koningsdag special in de brievenbussen van gemeente Lochem.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.