Voorstelling King Lear komt naar Kasteel Ampsen in Lochem

Voorstelling King Lear komt naar Kasteel Ampsen in Lochem

Niet meer weg te denken: meertalige voorstellingen door het Nederlands-Duitse gezelschap King’s Men in de grensstreek! Eeuwenoude bomen en de contouren van burchten, kastelen en landhuizen vormen de coulissen voor Shakespeares tijdloze verhalen. Deze zomer neemt King’s Men je opnieuw op aanstekelijke en humorvolle wijze mee in het krachtige verhaal van KING LEAR. Natuurlijk geheel in King’s Men stijl: met humor en lichtheid vertaald naar het heden. En dat in een grensnegerende mix van Nederlands, Deutsch, English en streektaal. Want ‘zo doet wiej dat’. 

Vorig jaar werd de voorstelling lovend ontvangen door het publiek op o.a. de kastelen Twickel, Singraven, Rechteren en Kloster Bentlage. In 2024 staan er een aantal prachtige nieuwe locaties op de rol. Wat te zeggen van de privétuin van De Sprengenberg in Haarle, pal onder de Palthetoren? Of de verscholen Havezathe Herinckhave in Fleringen, Landgoed De Hulst in Oldenzaal, Kasteel Ampsen in Lochem, oder die imposante Burg Bentheim? 

KING LEAR 

Op zijn oude dag wil Lear zijn land en bezit verdelen onder zijn drie dochters. Wie het mooist verwoordt hoeveel ze van hem houdt, krijgt een rijker deel. Maar wanneer Lear vervolgens valse schijn beloont en oprechtheid afstraft, begint een tragedie waarin de koning zijn verstand verliest, zijn familie uiteenvalt en het land in de afgrond stort. Een tijdloze klassieker over ouder worden en het verlies van macht. 

King’s Men 

King’s Men maakt op energieke en hartveroverende wijze Shakespeares grote verhalen toegankelijk voor een breed publiek, in een taalmix van Nederlands, Deutsch, English en streektaal. Schwierig? Bi’j gek. No fear Shakespeare! De klassiekers worden met lichtheid en humor naar het heden bewerkt. De voorstellingen spelen open-air op bijzondere erfgoedlocaties aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens. Met de natuur als decor en de historie als coulisse is iedere voorstelling een unieke theaterervaring. 

Informatie en kaarten 

Vorig jaar enthousiast ontvangen door pers en publiek, is dit grensnegerend open-air theater vanaf eind mei t/m half september 2024 opnieuw te zien. De voorstellingen vinden buiten plaats in een intieme setting, het publiek zit overdekt aan bistrotafeltjes, beschut tegen regen of zon. Kijk voor een overzicht van alle data, locaties en kaartverkoop op www.kingsmen-openair.com. In Lochem is de voorstelling te bewonderen op zaterdag 29 juni 2024 om 19.30 uur en zondag 30 juni 2024 om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via Schouwburg Lochem.

Door de meertaligheid zijn de voorstellingen van King’s Men ook zeer toegankelijk voor theaterliefhebbers met een visuele beperking. Een half uur voor aanvang is er een Meet & Feel over het speelvlak mogelijk, waarbij de acteurs vertellen en laten voelen wat er in het stuk gebeurt. 

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein Westfalen | Fonds Podiumkunsten | EUREGIO (Kleinprojectenfonds Interreg VI A) | Cultuurfonds Overijssel | Werte Stiftung Münsterland | Kloster Bentlage | Wilminktheater Enschede 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.