Roel de Vries wint Maestro Laren

Roel de Vries wint Maestro Laren

Het is voormalig huisarts Roel de Vries die het muziekevenement ‘Maestro Laren’, van muziekvereniging Apollo, gewonnen heeft. Zaterdag 6 april namen vier bekende Larenaren: Ronnie Degen, Roel de Vries, Bastian Beuzel en Ingri Imenkamp het tegen elkaar op, in een uitverkochte zaal van Witkamp, voor de titel Maestro Laren 2024.

Leerlingenorkest Apollo
Leerlingenorkest Apollo

Voorafgaand gaf het leerlingenorkest van de muziekvereniging een optreden, met onder andere de liedjes ‘Wellerman’, ’We don't talk about Bruno’ en ‘Shut up and Dance’. 

Dirigeerstokje

Daarna was het aan Ingri, die als eerste het dirigeerstokje oppakte. Op aanwijzing van Ingri speelde het orkest het nummer El Bimbo. Als tweede was het de beurt aan Roel, met het nummer African symphony. Ronnie Degen volgde als derde met Two Worlds van Phil Collins. Het was supermarktondernemer Bastian, die afsloot met Tropical Party. De afgelopen weken hadden de deelnemers hard geoefend om het publiek te trakteren op een onvergetelijke avond.

Ingri Imenkamp
Ingri Imenkamp
Roel de Vries
Roel de Vries
Ronnie Degen
Ronnie Degen
Bastian Beuzel
Bastian Beuzel

Videoboodschap

Voorafgaand aan elk nummer kregen de deelnemers een videoboodschap van een bekende. Zo waren er wat nichtjes, kwam er een bericht vanuit ‘Down Under' en kreeg Ronnie Degen een boodschap van André Rieu. De punten werden afgegeven door vier juryleden: Marc Dammers, dirigent van het orkest. De dirigent drumband Reyer Schouten, Irma Woestenenk en Ria Langeler. Het oordeel van de jury telde voor 60 procent, de overige 40 procent van de stemmen kwam van het publiek.

Finale

Uiteindelijk gingen Roel en Ronnie door naar de finale. Hier begeleidden ze beiden het nummer ‘What a feeling’. Het was uiteindelijk voormalig huisarts Roel de Vries die door de jury, het orkest en de drumband gekozen werd tot ‘Maestro Laren 2024'. Hij nam de prijs in ontvangst uit handen van wethouder Marja Eggink.

De aanzet voor dit concert was het 145 jarige bestaan van de muziekvereniging Apollo. Vooraf werden drie jubilarissen nog eervol benoemd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.