Samengestelde Menwedstrijd in Eefde in eerste volle weekend van april

Samengestelde Menwedstrijd in Eefde in eerste volle weekend van april

Zaterdag 6 en zondag 7 april organiseert Koetsiersvereniging Achter ’t Peerd de jaarlijkse Samengestelde MenWedstrijd(SMW) voor de klassen Impuls, L, M en Z. De voorbereidingen zijn al in volle gang om er weer een mooie uitdagende wedstrijd van te maken.

Opgetuigd

Menvereniging Achter ‘t Peerd is ruim 45 jaar geleden, in 1978, opgericht door enkele leden, die in Vorden tijdens de Achtkastelenroute, het idee hadden opgevat om ook in Eefde een eigen Menvereniging op te tuigen. Dit resulteerde in de huidige Menvereniging. Jaarlijks organiseert de vereniging diverse activiteiten en wedstrijden, zoals de SMW in het eerste volle weekend van april. Dit trekt deelnemers uit heel Nederland en ook uit België. Het is tevens de eerste buitenwedstrijd na het indoorseizoen.

Drie onderdelen

Een SMW bestaat uit drie onderdelen. Op zaterdag vinden op twee dressuurbanen de dressuurproeven plaats, waarbij het de bedoeling is dat de menner laat zien dat zijn paard/pony ontspannen en gewillig doet wat de menner vraagt. De vaardigheidsproef is een test voor de gehoorzaamheid van het paard en de stuurmanskunst van de menner. 

Op zondag is de marathon. Deze bestaat uit een wegtraject van circa zes kilometer, een stap traject van één kilometer en daarna de hindernissen met trajecten op het clubterrein, waaronder de waterbak. Deze hindernissen moeten zo snel mogelijk en foutloos worden afgelegd.

Strodorp

Tijdens de Samengestelde MenWedstrijd zijn er op het terrein horeca, patatwagen, een koffiekraampje, toiletten en een springkussen voor de kinderen aanwezig. Ook is er een strodorp ingericht waar enkele bedrijven en verenigingen zich presenteren die een relatie met de paardensport hebben. De beide wedstrijddagen beginnen om 09.00 uur en zondag tegen 17.30 uur is de prijsuitreiking.

Het wedstrijdterrein bevindt zich aan de Elzerdijk 44, net naast de Kartingbaan in Eefde. Parkeren kan vlakbij het terrein, volg op de Elzerdijk de borden ‘Parkeren Bezoekers’. De vereniging heet je van harte welkom op beide dagen om te genieten en te leren van deze edele sport.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.