Koffie- en Eethuis Kaleberg bestaat 10 jaar

Koffie- en Eethuis Kaleberg bestaat 10 jaar

Wie de laatste weken een wandeling heeft gemaakt op de Kaleberg, zal het niet ontgaan zijn. Bij Koffie- en Eethuis de Kaleberg zijn ze druk bezig met verbouwen. Ter ere van het 10 jarig bestaan, wordt het eethuis uitgebreid met een geheel nieuwe serre. Op 6 april wordt de opening en het jubileum groot gevierd voor genodigden. Daarbij zullen er tijdens deze feestelijke week acties worden gehouden voor onze gasten die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Van melkboer naar patatboer

Het was 2014 toen Gerard en Regina te Winkel het ‘Keetje’ aan de Kalenberg overnamen. Gerard was voorheen melkveehouder, maar ook ondernemer in hart en nieren. Samen met zijn vrouw Regina besloten ze in het diepe te springen. Drie jaar later volgde al een grote verbouwing, omdat ze uit hun voegen groeiden. Nu staat er, 10 jaar na de overname, een volwaardig eethuis met ruim 150 duizend bezoekers per jaar. We konden onze vaste gasten, waaronder de wandel- en fietsgroepen, niet meer ontvangen in een aangenaam verwarmde ruimte, geeft Gerard aan. Om aan deze vraag te kunnen voldoen was het nodig om uit te breiden en te verduurzamen. Voor de winter staan er ook nog plannen op de plank om de keuken aan te pakken. “Als we grote groepen mensen gaan faciliteren, zal ook de keuken hierop aangepast moeten worden.”

Toekomstbestendig

Met deze plannen hopen Gerard en Regina het eethuis toekomstbestendig te maken. Dit is voor het horeca-stel belangrijk, omdat hun zoon Mark en zijn vriendin Britt de zaak zullen gaan overnemen. “Dit zal geleidelijk verlopen de komende jaren.” Aldus Regina. Gerard is overigens ook druk met een tweede horecazaak in Ruurlo, waar hun andere zoon een nieuwe lunchroom zal gaan runnen. Mark en Britt hebben zo ook hun eigen ideeën en krijgen hierbij alle ruimte van de ouders. Mark kijkt met veel enthousiasme naar de toekomst. “Het is echt een super leuke uitdaging. Wat mijn ouders hebben neergezet is zoiets moois, het is nu aan mij en Britt om dat voort te zetten.” Mark neemt al enige tijd taken van zijn vader over. Hij heeft er bewust voor gekozen eerst de hbo opleiding ondernemerschap en retail management af te ronden. Nu is hij er klaar voor om samen met zijn vriendin  de zaak over te nemen.  

Bosveranda

Tijdens de viering van het 10 jarig bestaan zal ook de serre officieel geopend worden. Deze krijgt de passende naam  ‘de Bosveranda’. Wanneer men hier zit, heb je het gevoel alsof je midden in het bos bent. De twee glazen wanden kunnen ook in zijn geheel geopend worden, wat het gevoel alleen nog maar meer versterkt. Met de volledig geïsoleerde en verwarmde ruimte, waarmee ook aan verduurzaming is gedaan, zorgt de gezellige huiselijke inrichting, geïnspireerd door de omgeving, voor een unieke beleving.

Rots in de branding

Zowel Gerard als Regina halen in het gesprek regelmatig de medewerkers aan. Goed personeel is soms lastig te vinden, maar beide ondernemers zijn trots op de mensen die zij de afgelopen 10 jaar op de werkvloer hebben gehad. Vele jonge mensen zijn opgeleid tot volwaardige horeca toppers. Met name Ingrid Krabben wordt even genoemd. “Zij is echt onze rots in de branding.” Ook voor Ingrid is het een jubileum, want zij was er eigenlijk al vanaf het begin bij betrokken. Samen met ons personeel zijn we een grote familie en proberen dit ook uit te stralen. Zodoende blijft iedereen voor langere periode aan Eethuis de Kaleberg verbonden en wordt vaak met pijn in het hart afscheid genomen.  Gerard, Regina en Mark kijken uit naar de opening en het nieuwe seizoen. “We hebben ook nu weer een top team om ons heen.” 

Kortingsactie Kaleberg
Kortingsactie Kaleberg

Mooie momenten

Met 10 jaar zijn er natuurlijk genoeg mooie momenten geweest. We blikken met Gerard en Regina terug op een paar hiervan.

Gerard; “De opening was echt overweldigend. Onervaren en in een oude keuken kwam half Ruurlo, Barchem en Lochem op ons af. We stonden nadien te trillen op onze benen, maar wel met een voldaan gevoel.”

Regina(lachend); “Het uitje van de Ruurlose brandweer hier achter in de kuil. We brachten de lunch, met onder andere een pan soep, met de auto de kuil in. Deze klotste met het beklimmen van de berg over de randen door de auto heen.”

Mark; “Voll Gass, met alle versierde tractoren voor het goede doel, die zich bij ons verzamelen voor de route langs alle verzorgingshuizen onder het genot van een kop koffie.

Gerard; “Dat we ondanks alle narigheid, in de Corona periode, er alles aan hebben gedaan om onze gasten een goed gevoel te geven binnen de mogelijkheden die er toen nog waren.”

Regina; “Die ene winter, van een paar jaar terug, waarop er zoveel sneeuw lag dat er mensen van de berg af kwamen skiën en langlaufen”. Met de Tiroler muziek en de glühwein erbij werd het een waar apres ski feest bij ons op het terras“ Vult Gerard aan.

Er is elke week wel iets te beleven bij de Kaleberg. Denk aan; old timers, paarden met koetsen, honden groot en klein, motoren. Vele gasten onderweg naar evenementen zoals de tractor pulling, concert Normaal op Hemelvaartsdag of de Zwarte Cross, om vooraf nog even een hapje te eten en alvast in de stemming te komen.. Wandel- en fiets 4-daagse deelnemers belanden ook vaak bij Eethuis de Kaleberg.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.