LochemGroen! in de bres voor roofvogelopvang Barchem

LochemGroen! in de bres voor roofvogelopvang Barchem

LochemGroen! wil dat er geld vrijgemaakt wordt voor de roofvogelopvang in Barchem. Het plan wordt echter niet gesteund door de meerderheid van de Lochemse gemeenteraad. Daarom gaan ze zelf aan de slag. 

De komende dagen gaat de partij donateurs werven voor de opvang. "Het streefbedrag van €1000,- in vijf dagen is optimistisch en noodzakelijk", legt Calle Janssen namens de partij uit. 

'Van groot belang'

Ze willen "een duidelijk signaal afgeven om niet als overheden naar elkaar te blijven wijzen en wij vragen meer bekendheid te genereren voor dit probleem." Het financieel ondersteunen van wildopvang in Nederland vinden ze van groot belang omdat wild-opvanglocaties het steeds moeilijker hebben.

De dierenbescherming beaamt hun argument. Zij kwamen in oktober vorig jaar nog met een noodkreet dat provincies en gemeentes financiële middelen vrij moeten maken.

Lokale actie

Naast de online actie is LochemGroen! zaterdag in Lochem om de wildopvang onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen. De opbrengst gaat direct naar de roofvogelopvang in Barchem. Zij vangen meer dan 600 dieren op per jaar. Janssen: "We hopen dat hiermee ook in andere gemeenten en provincies meer aandacht komt voor wildopvang in Nederland."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.