Station Lochem krijgt opknapbeurt met allereerst verhuizing fietsenstalling en fietskluizen

Station Lochem krijgt opknapbeurt met allereerst verhuizing fietsenstalling en fietskluizen

Jaarlijkse voert ProRail en de NS een stationsbelevingsmonitor uit onder de reizigers. Met een rapportcijfer van een 6,5 werd Lochem als slechtste beoordeeld van alle stations in de regio. De gemeente Lochem gaat de komende tijd werken aan een opknapbeurt voor het station.

De provincie Gelderland werkt aan de realisatie van de N346 Schakel Achterhoek-A1. Naast de nieuwe provinciale rondweg krijgt ook het stationsgebied van Lochem een opknapbeurt. Door de werkzaamheden aan de rondweg krijgt het gebied een ander karakter en prominente uitstraling als entree van Lochem. Met het opknappen van de stationsomgeving wil de gemeente hierbij aansluiten. De zichtbaarheid en sociale veiligheid van de omgeving worden vergroot. Samen met de provincie, NS en ProRail is een plan gemaakt voor de herinrichting.

Wat gaat er gebeuren?

De provincie laat de fietsstallingen naar de westkant (linkerkant) van het stationsgebouw verplaatsen. Zo sluit de fietsstalling aan op de nieuwe fiets- en wandelbrug (Ampsense Knoop). De auto- parkeerplaatsen gaan juist naar de oostkant (rechterkant) van het stationsgebouw. Om dit uit te voeren verplaatsen ze de fietsen- stalling en ook de fietskluizen in verschillende fasen.

Verhuizing fietsenstalling en fietskluizen

In de week van 11 maart verwijdert de provincie de laatste 3 rijen van de fietsenstalling en verplaatsen ze de bestaande fietskluizen richting het stationsgebouw. Dit gebeurt van rij 6 naar rij 4 De gebruikers van de fietsen- stalling worden verzocht om hun fietsen alleen nog maar te plaatsen in de eerste 3 rijen vanaf het spoor gezien. Of in de tijdelijke fietsenstalling die de gemeente zal plaatsen in het verlengde van rij 1 tot en met 3, aan de spoorzijde. In een later stadium staan de andere 3 rijen en de parkeerplekken voor auto’s op de planning.

Verwijdering oude fietsen

In de week van 4 maart verwijdert de gemeente alle fietsen die geen eigenaar meer lijken te hebben. De fietsen voeren we af naar het recycleplein van Circulus op Aalsvoort.

Informatie

Bezoekers van de fietsenstalling wijzen we ter plekke op de verhuizing en het verwijderen van oude fietsen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.